Израелското министерство на отбраната закупи 40 000 палатки в подготовката си

...
Израелското министерство на отбраната закупи 40 000 палатки в подготовката си
Коментари Харесай

Израел купува 40 000 палатки за евакуация докато готви нападение срещу Рафах

Израелското министерство на защитата закупи 40 000 палатки в подготовката си за евакуацията на град Рафах в южната част на Газа, оповестиха във вторник израелски медии, представени от " Ройтерс ".

Новината за плануваното закупуване на палатките, всяка от които може да подслони 12 души, беше един от първите признаци за съответна подготовка за евакуация на Рафах , където са се подслонили над 1 милион палестинци.

Военните споделят, че четири батальона на " Хамас " остават в Рафах , както и незнаен брой висши командири на ислямисткото придвижване. В предишното Израел сподели, че батальоните на " Хамас " са от към 1000 бойци всеки.

Изтичането на информацията също по този начин може да е сигнал към Съединени американски щати, че Израел се старае да бъде по транспарантен по отношение на подготовка си за евакуацията след месеци, в които Вашингтон се оплакваше, че плановете на Израел за цивилните са прекомерно потайни и неефективни.
 Байдън с ултиматум към Нетаняху: Незабавно помирение в Газа
Байдън с ултиматум към Нетаняху: Незабавно помирение в Газа

Криза в Близкия изток

В допълнение, приключването може да бъде сериозен опит д а се алармира на " Хамас ", че Израел има желание да нахлуе в Рафах - в случай че в близко бъдеще няма договорка за заложници.

Израел и Съединени американски щати разискват евакуацията на палестинците от Рафах, като се допуска, че ще отнеме от един до четири месеца.

Към днешна дата проектът на израелскат войска за изтегляне на цивилни от Рафах включваше преместването им назад в Хан Юнис , в Муваси на брега покрай Рафах и в централната част на Газа.

Плановете на Израел бяха съсредоточени върху преместването на цивилните от Рафах, до момента в който Вашингтон искаше Израел също по този начин да подсигурява, че ще има палатки, храна и медицински полеви центрове, подготвени да ги поемат в регионите, в които са били преместени.

Военните оповестиха във вторник сутринта, че военновъздушните сили са умъртвили Хатам ал-Амри, водеща фигура на " Хамас " в централната част на Газа, който също е взел участие в изстрелването на ракети против Израел.
 Израел дефинира дата за офанзивата в Рафах
Израел дефинира дата за офанзивата в Рафах

Нетаняху е безапелационен, че успеха над Хамас изисква влизане в Рафах

Израелската армия не даде настояща информация за това какво вършат палестинците в Хан Юнис, откъдето се изтегли.

На север армията идентифицира едно изстрелване на ракета от Сирия към региона на Йонатан в Голанските възвишения и отвърна на огъня, удряйки източника на изстрелването в понеделник вечерта, оповестиха израелските сили във вторник.

Няма данни за ранени или жертви при офанзивата.

Неотдавнашните изстрелвания идват на фона на нараснало напрежение в северната част на Израел.

Иран за гибелта на старшия пълководец на силите Кудс на Корпуса на гвардейците на иранската гражданска война (IRGC), Мохамед Реза Захеди, който беше погубен при хипотетичен израелски въздушен удар в Сирия по-рано през април.
 Байдън: Подходът на Нетаняху към войната в Газа е
Байдън: Подходът на Нетаняху към войната в Газа е " неточност "

Военната акция на Израел против Газа, е обект на възходяща интернационална критика
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР